Module coachen en zeilen

Een schip is een fantastisch instrument om mee te werken aan een persoonlijke en/of groepsgerelateerde vraag. Op een schip zijn letterlijk en figuurlijk alle verhoudingen anders. Dit daagt uit om bekende patronen los te laten en vanuit een ander perspectief te kijken: een ruime blik op de horizon. Varen betekent dat je actief bezig bent en al doende werkt met allerlei bewuste en onbewuste processen. Actie leidt tot een direct resultaat: het bepaalt de koers en snelheid van het schip.

Christoffel Columbus zei in 1492 bij vertrek van zijn eerste ontdekkingsreis: "Diegenen die de moed hebben de vertrouwde haven te verlaten, zullen nieuwe zeeën ontdekken". 

Net als Christoffel Columbus dagen wij deelnemers uit om hun vertrouwde gebied te verlaten om individueel of samen als een team te werken aan hoe je één van onze schepen naar je persoonlijke en/of gezamenlijke eindbestemming krijgt. Tijdens deze letterlijke en figuurlijke reis werken we met wat er in het hier en nu gebeurt, en trekken we parallellen met de coachingsvraag van de deelnemer(s). De groepen worden begeleid door ervaren coaches bij wie het water en het zout door de aderen stroomt.

Klik hier voor meer informatie.

Kijk hier voor een korte impressie.