Wat is Signs of Safety?

Signs of Safety is een oplossingsgerichte werkwijze waarin gewerkt wordt aan het veilig stellen van kinderen door samenwerking en partnerschap met het gezin en hun netwerk.De benadering is door Andrew Turnell en Steve Edwards in de jaren '90 in Australië ontwikkeld en wordt sindsdien in steeds meer landen over de wereld toegepast. Het netwerk van het gezin wordt intensief betrokken bij het onderzoeken van de veiligheid van de kinderen. Door hen te vragen waar zij zich zorgen over maken, welke

Marion heeft met plezier en enthousiasme verschillende trainingen gevolgd bij Andrew Turnell voor practice leaders en trainers en is sinds 2013 gelicenseerd Signs of Safety trainer. Zie de site van Turnell. 

Bij Bureau Jeugdzorg Drenthe werkte Marion mee aan de integratie van de Deltamethode en Signs of Safety en heeft zij haar praktijkervaring opgedaan. Het was bijzonder inspirerend om samen te mogen werken met de mensen van BJZ Assen aan de veiligheid van kinderen. 

Door praktijkervaring zijn we in staat zijn om deze zo praktische werkwijze door te geven aan anderen. Wij merken dat, naast het ervaren trainerschap, je voor het geven van de SofS training een rugzak vol praktijk bagage nodig hebt.